Dnes je sobota 20. duben, svátek má Marcela,
je Mezinárodní den svobody tisku.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Martin Beran prozradil více o chystaném MČR starších žákyň v tenise

přidáno: 19. 07. 2022

TenisCentrum Dobříš se opět chystá na Mistrovství České republiky starších žákyň. Mistrovský turnaj bude na dobříšských kurtech probíhat od 26. do 31. července 2022 a účastní se ho celkem 48 nejlepších hráček z České republiky.

Mistrovství České republiky starších žákyň v tenise se bude odehrávat každý den od 9:00 hod. v areálu TenisCentra Dobříš a jednou z nasazených hráček a současně nejvýše nasazenou bude také loňská finalistka - Eliška Forejtková.

Na více podrobností k mistrovství jsme se zeptali Martina Berana, který je jedním z hlavních organizátorů a také majitelů TenisCentra Dobříš.

Jak vrcholí přípravy na letošní mistrovství?

Žádné velké přípravy se nekonají. Areál je plně využíván po celou letní sezónu, takže se budou dotahovat jenom detaily. Vše ostatní, jako smlouvy s partnery, reklamní plochy, program nebo výběr cen pro vítěze máme zajištěno již od začátku roku.

Co bylo při přípravách letošního ročníku nejtěžší?

Nejtěžší na celé akci je uspět ve výběrovém řízení na uspořádání tohoto turnaje.

Kolik členů má organizační tým?

Po celou dobu turnaje servis zajišťuje tým asi 30 lidí.

Martine, prozradíš nám tvůj tip na letošní vítězku?

Nerad tipuji ale myslím, že to bude hračka nasazena na 1, 4 místě.

Sám jsem velice zvědavý, protože hračky, které v Dobříši dokázaly zvítězit v minulých ročnících se úspěšně prosazují do světové tenisové špičky. První vítězka Linda Klimovicova na letošním ročníku Wimbledonu postoupila mezi 4 nejlepší juniorky světa.

Co si z dobříšských kurtů odnese nejlepší hráčka v České republice?

Pro hráčky je připraven bohatý program po celou dobu turnaj včetně autogramiády známých sportovců. Pro vítězky jsou připraveny poháry, medaile a věčně ceny od partnerů turnaje. Každá hračka, která se turnaje zúčastní obdrží dárkový balíček od našeho hlavního partnera.

Na co se nejvíce těšíš ty sám?

Asi nejvíc se těším na atmosféru, která je s tímto turnajem spojená. Na to, že se turnaje zúcastní i dvě hráčky z Dobříše a na celý ten kolotoč kolem.

Martine, platí diváci při mistrovství vstupné?

Vstup je po celou dobu turnaje zdarma. Budeme velice rádi, když se přijdete podívat na vycházející hvězdy českého tenisu.

autor článku: Denisa Havlíčková