Dnes je pátek 29. březen, svátek má Taťána.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

VIDEO: Mistrovství ČR starších žákyň 2022 vyhrála Tereza Heřmanová

přidáno: 01. 08. 2022

Ve včerejším finálovém utkání Mistrovství ČR v tenise v kategorii starších žákyň 2022 zvítězila Tereza Heřmanová, která po téměř dvouhodinovém boji na sluncem rozpáleném dobříšském kurtu porazila Sáru Oliveriusovou.

TenisCentrum Dobříš letos přivítalo mistrovský turnaj starších žákyň na svých kurtech již počtvrté. V jednotlivých zápasech se zde mezi sebou utkalo celkem 48 nejlepších hráček z České republiky. Nejvýše nasazenou hráčkou letošního mistrovství měla být loňská finalistka Eliška Forejtková, která však byla nominována na mistrovství světa a tak k nám do Dobříše dorazit nemohla. Mezi ostatními hráčkami se objevila ale i rodačka z Dobříše Kateřina Melicharová, která se sice probojovala ze základních kol turnaje mezi osm nejlepších hráček, ale bohužel ze čtvrtfinále už dále nepostoupila.

Mistrovství České republiky starších žákyň pro rok 2022 probíhalo v Dobříši od 26. do 31. července. Jeho organizátoři z TenisCentra Dobříš zajistili hráčkám opět perfektní zázemí, hladký průběh celého turnaje i skvělou atmosféru.

„Jednotlivé zápasy mistrovství se odehrávaly každý den od 9:00 hod. v našem areálu TenisCentra Dobříš V Lipkách a byla to opět senzační podívaná,“ řekla za organizační tým čítající okolo 30 lidí Eliška Beranová.  

Jaký byl finálový zápas Mistrovství ČR starších žákyň 2022?

Do finálového zápasu letošního mistrovství v Dobříši nastoupila Tereza Heřmanová z SK Hamr a Sára Oliveriusová z LTK Liberec. Obě hráčky bojovaly na dobříšském kurtu ze všech svých sil. Vyhrát však může jen jedna… V tomto zápase o vítězce nakonec rozhodla závěrečná třetí sada, ve které již dominovala vítězka letošního turnaje. Novou mistryní České republiky v tenise pro rok 2022 v kategorii starší žákyně se tak nakonec stala Tereza Heřmanová.

Na finálový zápas se přišlo podívat několik desítek fanoušků hráček, příznivců TenisCentra Dobříš, ale i samotných profesionálních i amatérských hráčů z Dobříše a okolí. Na posledním a rozhodujícím zápase letošního mistrovství tak vládla krásná atmosféra nejen při hře, ale i při slavnostním závěrečném vyhlášení mistryně a předávání cen.

Oběma hráčkám po zápase gratulovali nejen hlavní organizátoři mistrovství z TenisCentra Dobříš Petr a Martin Beranovi, ale také zástupci hlavních partnerů mistrovství. Za generálního parnera, kterým byla pro tento rok společnost Kooperativa, a. s. předal oběma hráčkám ceny pan Jakub Vojáček. Za firmu Energon předával tenistkám šeky na finanční odměnu pan Jan Ježek a gratulaci s poháry pak děvčata převzala také z rukou starosty města Dobříše pana Pavla Svobody.

Na samotném závěru slavnostního tenisového ceremoniálu již tradičně zazněla česká hymna. Tu si obě hráčky i ostatní návštěvníci finálového zápasu poslechli v podání Karla Čiháka, který zahrál na housle a Veroniky Beranové, která českou hymnu zazpívala. 

VIDEO: Slavnostní zakončení Mistrovství České republiky 2022 v tenise v kategorii starších žákyň

FOTOREPORT z finálového zápasu Mistrovství České republiky starších žákyň v Dobřiši v roce 2022 naleznete ZDE.

 

autor článku: redakce DA