Dnes je pátek 19. duben, svátek má Rostislava.

Zajímavosti

V Dobříši se otevírá nový Hostinec Srdcovka

přidáno: 11. 11. 2018

Je to tady! Hostinec nedaleko Dukelského náměstí, okolo kterého bylo tolik diskuzí, se otevírá. O tom, jak probíhala rekonstrukce, co říkají lidé z okolí, jak vypadají zbrusu nové prostory, co nový hostinec přinese a na mnoho dalšího, jsme se ptali přímo pana majitele Petra Erbena.

Pan Petr Erben bydlí se svou rodinou ve Staré Huti a k Dobříši tak má velmi blízko. Sympatický, vtipný a akční člověk, i tak by se dal popsat tento podnikatel, který je provozovatelem několika dobře prosperujících restauračních zařízení v Praze i v Příbrami. Na setkání s ním, jsme se vydali přímo do prostor nového dobříšského hostince.

Z počátku byla situace okolo Vašeho nového hostince tady v Dobříši celkem napjatá. Lidé z města se z různých důvodů tohoto zařízení na takovém místě báli, a i z důvodů okolních úprav pro parkovací místa přišla vlna kritiky. Jaká je situace z Vašeho pohledu dnes?

Máte pravdu a musím říct, že mě to celkem zaskočilo. Město Dobříš vnímám velmi dobře, je to místo, kde se dá kvalitně žít a kde je ještě obrovský prostor a potenciál pro jeho rozvoj. Jako člověk z oboru gastronomie a pohostinství jsem zrovna v takovém městě postrádal hostinec našeho tipu a jeho otevření zde beru jako podnikatelskou příležitost a rozšíření nabídky služeb nejen zdejším občanům.

Když jsem se rozhodl, že koupím tuto budovu a předělám ji na hostinec, vynořily se některé problémy, které bylo třeba vyřešit. Jedním z nich byla i otázka parkovacích stání pro naše hosty. Vše se ale nakonec povedlo vyřešit a díky vstřícnému přístupu dnes již bývalého pana starosty Vacka i lidí sousedící s objektem si troufám tvrdit, že jsou dnes spokojeni nejen oni, ale i mnoho dalších lidí.

Jak konkrétně jste tedy vyřešili parkovací stání i zdánlivý problém se sousedící mateřskou školkou?

Parkovací stání nebylo možné udělat dle mých původních plánů z důvodu zrušení části městské zeleně. Proto jsme našli řešení v úpravě stávajícího městského pozemku přímo před naším hostincem, který byl betonový a v té době v katastrofálním stavu.

Nad rámec mých plánů jsem si tedy tento pozemek pronajal a za vlastní náklady ho celý opravil. Dnes je tak lidem k dispozici místo s kvalitním parkovacím stáním a mnohem hezčí a hlavně bezpečnější přístup i ke zmiňované mateřské školce, s kterou sousedíme.

Město tak ušetřilo nemalé náklady na opravu tohoto místa a rekonstrukce zároveň přispěla k lepší obslužnosti jak zmíněné školky, tak sousedního obchodu a k celkovému vzhledu okolí.

Se zdejším majitelem vietnamského obchodu i ředitelkou mateřské školky vycházím velmi dobře a věřím, že náš hostinec nebude nijak zasahovat do jejich každodenního provozu ani narušovat program školky.

Místo je teď na první pohled mnohem hezčí a evidentně i bezpečnější. Příjemné vnější i vnitřní prostory Vašeho hostince si zaslouží pozornost. Jaký je tedy vlastně koncept Vašeho hostince a co zde na budoucí hosty čeká?

Jedná se o nový koncept pivovaru Gambrinus s názvem Srdcovka. Navazuje vlastně volně na původní konceptové hospody pivovaru Gambrinus s názvem Originál 1869, které tak nahrazují.

Čepovat zde budeme tankový Gambrinus 10˚ a jako doplňková piva Plzeň, nefiltrovaný Gambrinus, Černého Kozla, Birell světlý a ochucený a tzv. Volbu sládků (každý měsíc jiné originální pivo z Plzeňského pivovaru). A i když naší výsadou bude pivo, rozhodně se u nás najdou i dobrá vína a jiné alkoholické i nealkoholické nápoje.

V podstatě se bude jednat o klasickou hospodu, ale s moderním vybavením a velmi příjemným prostředím. Rozhodně nebudou přes obědy chybět „hotovky“ a odpoledne pak oblíbené české klasiky v podobě nejrůznějších burgerů, salátů, steaků, atd.

 

Čím bude Váš hostinec jiný od zdejších restaurací a hospod?

Věřím, že bude lepší. (směje se pan Erben) Chceme, aby to byla hospoda, do které zajde rád manažer stejně jako řemeslník. Místo, kam přijdou rádi party holek po cvičení, stejně jako chlapů po zápase. V novém interiéru a s příjemným osvětlením i ozvučením si užijete večeři i posezení u piva nebo dobré jídlo ve dvou i s přáteli. Mělo by to být místo pro všechny, něco, co mi tady na Dobříši chybí.

To, co tady nemá nikdo v Dobříši, je ale kvalitní chlazení piva. Mimo interiérové dvouplášťové tanky máme k dispozici ještě zachlazený box na další tanky a sudy s pivem. Pivo tak bude předchlazené na správnou teplotu a čepovat se bude do předem nachlazených sklenic. Ve výčepu bude totiž speciální vana s chlazenou vodou na pivní sklo.

Jaká bude otevírací doba hostince a jaké jsou další možnosti využití Vašich prostor?

Otevíráme v pátek 9. listopadu a otevírací doba je od neděle do čtvrtka od 10:30 do 23:00 hod., v pátek a sobotu od 10:30 do 00:00 hod.

V rámci našeho provozu neplánujeme žádné speciální akce nebo programy. Samozřejmě ale budeme uzpůsobovat naše menu nejrůznějším svátkům a zvykům. Uspořádat u nás narozeninovou či firemní oslavu pak taky není žádný problém a v případě zájmu jsme připraveni i na blížící se vánoční večírky.

 

KONTAKT Hostinec Srdcovka Dobříš

  • Facebook Srdcovka Dobříš
  • Možnost pracovního místa výčepní, servírka, číšník, kuchař
  • tel.: 776 664 172

autor článku: Redakce DA